Moikka moi,

Valvontakameratuli eilen vedettyä kaapelia ja ruuvattua kameroita kattoon ja seiniin asiakkaan tiloissa Helsingin keskustassa. Asiakkaalla oli tarve, pitäisi saada valvontakamerat asiakastiloihin. Kameroilla pitäisi pystyä valvomaan kulkua varastotiloihin, sekä aulan ihmisvilinää. Näistä lähtökohdista lähdettiin asettelemaan kameroita, onhan se niin että pelkkä tarra, joka ilmoittaa tiloissa olevasta kameravalvonnasta saa jotkin häiriköt miettimään häiriköintiään uudemman kerran.

Pitää aina muistaa, että kameroiden kuvaamaa materiaalia ei voi käyttää oikeudessa, mikäli tallentavasta valvonnasta ei ole ihmisiä varoitettu. Varoittamiseen riittää valvonnasta kertova tarra sisäänkäynnissä, siis siellä, missä valvontaa suoritetaan.

Asiakkaalle laitettiin kamerat jotka saavat virtansa ethernetin yli (PoE), kyseessä olevan järjestelmän tallennin osaa luovuttaa kameroiden tarvitseman virran. Kun kamerat tulevat suoraan kiinni tallentimeen, ja vasta tallennin kytketään internetiin, ei kameraverkko kuormita normaalia lähiverkkoa, joka tietysti on hyvä, koska silloin työntekijöiden netti toimii sulavasti. PoE -tekniikassa on lisäksi sekin hyvä, että kameroille ei tarvita kuin yksi johto. Johto josta ne saavat virtansa ja jota pitkin saadaan data kulkemaan tallentimeen. Ei tarvitse vetää sähköjohtoja ja keksiä mistä se sähkö kameroille saadaan, ne kun pitää useimmiten laittaa kattoon, tai ainakin lähelle katonrajaa, eikä katon rajassa ole pistorasioita.

Nykyisten HD -tasoisten kameroiden kuvaa on mukava katsella, eikä hintakaan huimaa päätä. Kyseessä olevilta Opticamin kameroilta onnistuu myös hämäränäkö, yön pimeydessäkään ei ole enää syytä ko. paikassa häiriköidä.

Kamerat löysivät paikkansa ja johdot piilotettiin tiloissa jo olemassa olleisiin kaapelikanaviin, asennuksesta tuli erittäin siisti, vaikka itse sanonkin. Myös asiakas oli tyytyväinen asennukseen, sekä kameroiden kuvanlaatuun.

Tarvitsetko sinä toimitiloihisi videovalvontaa? Ota yhteyttä, tarkastetaan tarve ja katsotaan hinta kohdalleen ja valvonta kuntoon.